Blog counter

Thursday, March 22, 2007

Stanca.


Woho, snart har vi fullgjort en hel vecka här på Dedalo. Idag kom vi till och med i tid ! Progress...

Igår fick vi besök utav vår lärare Ingela och en rektor från en skola här i närheten. Vi hade ett litet möte över en kopp kaffe med vår boss Luigi, och vi fick reda på vad vårt nästa uppdrag kommer att bli. Nästa vecka, på måndag, kommer vi att få träffa en mycket viktig kund. Vi vet inte alla detaljer än, men det vi vet är att det kommer att vara vi som kommer att hålla i mötet, vår boss kommer bara sitta och kolla på. Det kommer alltså att bero på oss om vi får kontot eller inte. Vi är sjukt taggade!

Efter jobbet gick vi av på Termini för att vidga våra vyer. Vi såg bland annat Basilica Di Santa Maria Maggiore och en massa annat vi inte kan namnen på. På grund av mycket regn har vi inte hunnit se så mycket av staden, men det kommer nog att bli ändring på det då Mys genitale (föräldrar) anländer idag. Det kan bara betyda en sak; sightseeing!

På vägen hem passade vi på att köpa pizza. My's första pizza! Mycket gott, och mycket trevligt, då vi hade dukat upp det lite småromantiskt. Haha.

Då vi uttnyttjar kollektivtrafiken till fullo här i Roma ser vi naturligtvis massor med människor om dagarna. Ni undrar säkert hur italienarna är, och vi kan i alla fall avslöja ett fenomen vi har upptäckt här; killarna nopprar ögonbrynen! Ingen diskret plockning heller, nej nej, det är välformade, nästan kvinnliga, ögonbryn som verkar vara inne just nu. Mycket intressant. Italienska överhuvudtaget är ganska kul det med, massa ord man läar sig varje dag. Stanca , till exempel, betyder trött, men vi relaterar det självklart till något annat. Skoooj!

Nu måste vi rusa. Cin Cin!!

2 comments:

Anonymous said...

My jag saknar dig så förfärligt ska du veta, kom hem!

Anonymous said...

My... din första Pizza, what gives?
Jag trodde alla som var i min ålder redan hade ätit pizza.
Ähh, det kanske bara är jag som tycker detta är lite ovanligt... =)

// Khajam