Blog counter

Tuesday, March 20, 2007

Two pigs...


Ciao!

Ännu en strålande dag, ännu något nytt att upptäcka. Undertecknad befinner sig just nu på en skakig buss som lätt skulle kunna platsa i Richterskalan. Vi är på vag till jobbet, 30 minuter sena... Man kan väl kort sagt säga att vi var lite småflummiga imorse och glömde gå av på rätt hållplats. Turligt nog är våra arbetskamrater verkligen supersnälla och trevliga, lite så som man redan trodde att italienare skulle vara.

Igår började vi vår dag med att möta upp Fransesca, som är vår koordinator av något slag för vår utlandspraktik, vid metroingången vid namn Battistini (bra namn att lägga på minnet ifall ni vill hälsa på oss).
Hon guidade oss vidare till vår praktikplats, Dedalo Communication, som ligger på andra sidan av Roma Cittá.
En resväg tar cirka 1,5 h och då åker vi först med buss, sen metro, vidare på ett tåg och tillslut ytterliggare en buss till reklambyrån. Lite segt, men man får se det som sightseeing. Väl framme på vårt jobb blev vi bemötta av leenden och värme av ett käckt gäng på 7 människor.

Efter flera handskakningar, kontraktskrivning och fraser såsom "Parlo poco l'ítaliano" (jag talar lite italienska) så var det äntligen dags för oss att börja med vår uppgift. Som vi skrev igår handlade det om en logotyp för ett nystartat företag. Riktigt roligt att få pyssla med "riktiga" uppdrag.

Efter X antal skisser och 6 timmar var det dags för oss att åka hem. Vi var stanka (trötta) och hungriga... Det hällregnade utanför så vi fick skjuts av två utav våra trevliga kollegor. Bussigt! Vi stannade på vägen hem för att bunkra upp med mat från en supermercato.

Ett tillägg som måste göras är att Tatty kom på i bilen att vi behövde en adapter för jodade kontakter och detta skulle hon försöka förklara för våra tålmodiga italienska kollegor. Ungefär på följande vis beskrev hon vad problemet var:
-"The two pigs doesnt fit in the two holes..."
Oj, vad vi bägge garvade åt hennes sjukt snygga svengelska översättning!

Vid dagens slut somnade vi efter långvarigt snack om la vita, efter att ha haft en bra dag av flera intryck och blöta strumpor.

Life's good

PS. Ett tips från oss; välj aldrig att gå upp för en lång uppförsbacke om ni inte är 100 på att det är rätt väg! Framförallt inte om ni bär på två tunga matkassar, en datorväska utan handtag och två handväskor innehållandes private stuff.

2 comments:

Anonymous said...

Gsus. The Rome-blog goes graphics!

1 1/5h till jobbet alltsa, mkt ni far se och uppleva da! Inte illa, inte illa. Nils har en timme inkl tva byten till sin, jag har en halvtimme med buss. Likabra!

Har ni varit ute a röjjt nagot ännu da?

/Giggedi-Guggelito

Tatty and Mya said...

Jaa, så är det när man bor i en storstad :)

Nope, vi har inte vart ute å röjt ännu, men det kommer. Vi bor en bit bort ifrån partyställena, så det är lite synd. Men vi har haft kul andå! Sjukt mycket att se ja. Och imorgon kommer vi nog att få ännu en guidad visning i stan utav en arbetskollega. Wiie!!

/ T-Rex